Kijk op Kunst

Natuurlijk is praten over kunst een zaak van de echte liefhebbers. Maar ook degene die niet direct een museum of expositie opzoekt om te genieten van prachtige kunstuitingen wordt zeker enthousiast tijdens de 7 bijeenkomsten die door Pieter Cornelissen worden geleid. Pieter Cornelissen heeft zijn faam als deskundige docent ruimschoots verdiend, is beeldend kunstenaar en is een verzamelaar van audiovisueel beeldmateriaal over kunst.

 


Tijdens de cursus worden stilstaande en bewegende beelden van kunstwerken getoond en mondeling toegelicht. Vanaf de renaissance tot heden worden stromingen, kunstenaars, symbolieken, stijlkenmerken en beeldaspecten besproken. De nadruk ligt niet op de geschiedenis, maar juist op het beschouwen en beleven van kunst.

 

Cursisten worden uitgenodigd om op getoonde kunstwerken te reageren en met elkaar daarover van gedachten te wisselen. Ook de actualiteit van aansprekende exposities en televisie uitzendingen over kunst wordt onder de aandacht van cursisten gebracht en desgewenst tot lesonderwerp gemaakt.

 

Het bekijken en bespreken van de beeldende kunst vanaf de Renaissance tot heden is, kort gezegd, de inhoud van de cursus Kunstbeschouwing.

 

Belangrijke en ook minder belangrijke kunststromingen, kunstwerken en kunstenaars passeren de revue middels stilstaande en bewegende beelden. Ruime aandacht wordt besteed aan achtergronden en symbolieken van de kunstwerken, alsmede de specifieke begrippen van de beeldende elementen ofwel beeldaspecten. Het brede en gevarieerde lesprogramma volgt enerzijds de tijdslijn van de kunstgeschiedenis en anderzijds haakt het in op de actualiteit wat betreft exposities en TV-uitzendingen. 

 

GROEP ELST

Frequentie: tweewekelijks 

Locatie: Theater De KiK te Elst

Tijden: van 10.00 uur tot 12.00 uur

De lopende cursus is volgeboekt.

 

Start 3 februari 2022.

 

Kosten: 65,00 euro per deelnemer

 De regeling “Meedoen in Overbetuwe" is van toepassing.

 

Als u meer informatie wilt of zich wilt aanmelden, kunt u  gebruik maken van onderstaand contactformulier.

 

CONTACTFORMULIER

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.